Skola & förening

Ta med barnen/ungdomarna på en oförglömlig upplevelse! Våra aktiviteter utmanar och stärker deltagarna både på individnivå och som grupp. Gemensamt för alla aktiviteter är att deltagarna får komma ut i naturen och tillsammans med erfarna guider lära sig mer om friluftsliv och skogen vi håller till i. Höghöjdsbana och team-aktiviteter går att boka var för sig eller som kombination. Matlagning och övernattning kan bokas som tillägg.

Höghöjdsbana

Höghöjdsbanor är en både sammansvetsande och en rolig aktivitet. Det ger också en inre utmaning och träning i att behärska saker själv. Våra banor är utformade så att det är lätt för varje deltagare att hitta en passande nivå på utmaningen. För årskurs 3-7 passar Sanda perfekt medan årskurs 8 till och med gymnasiet kan ta sig an Mellanberg och/eller Högmora.

Team-aktiviteter

För att få en komplett upplevelse kan ni gärna kombinera höghöjdsbana med aktiviteter på marken. För årskurs 3-7 har vi programmet Tema Vildmark, där barnen får lära sig mer om friluftsliv, hur man hittar till en källa i skogen med karta och kompass och hur man tänder eld med tändstål. För årskurs 8-gymnasiet ligger vårt fokus mer på att stärka gruppen med olika samarbetsövningar, där deltagarna på ett lättsamt och roligt sätt får lära känna sig själva och varandra.

Gemensam matlagning

Med vägledning av vår välrenommerade vildmarkskock lagar ni lunch ute över öppen eld. På menyn står kyckling- och grönsaksfajitas med tortillabröd, grönsaker, guacamole och salsa. Gruppen delas i mindre team om 5-6 deltagare där varje grupp ansvarar för en del av lunchen. Riktigt kul och, framför allt, riktigt gott!

Lägerskola med övernattning

Boka ovanstående aktiviteter med övernattning i vildmarken som avslutning! Det kompletta äventyret för er som vill uppleva vildmarken nära stan. Efter höghöjdsbanan beger ni er ut till Sjölägret där ni ordnar ett mysigt basläger, tänder eld och lagar mat. Nästa morgon vaknar ni till skogens ljud och hjälps åt att göra i ordning frukost. Lägerskolan är ett äventyr att minnas!


Våra aktiviteter för skola & förening

Sagt om oss

Vi är mycket nöjda med besöket hos er. Vi uppskatta även att instruktörerna var inlyssnande & vågade säga till våra ungdomar när de ibland inte lyssnade. Så vi kommer säkerligen boka in ett besök hos er nästa år igen. Tusen tack!

Det var väldigt kul! Är extremt höjdrädd men det kändes väldigt bra att jag vågade att göra den höga!

Det blev en superlyckad dag. Tack för ett grymt upplägg, tydliga instruktioner och trevliga ledare. Vi kommer gärna tillbaka 🙂

Vi är väldigt nöjda, och kan inte komma på någon förbättring:)

Vi är mycket nöjda med vårt besök! En grupp på 7 ungdomar på 12 år. Det enda vi hade kunnat tänka på är att ta med mer snacks då ungdomarna blev trötta av värmen och aktiviteten på höghöjdsbanan. Instruktörerna för både matlagningen och höghöjdsbanan var fantastiska i att både guida och peppa! Vi rekommenderar absolut Äventyrsbanan till andra.

Vi är otroligt imponerade av instruktörerna/vildmarkskocken och hur bra de var på att engagera och peppa barnen. Tack!
Fantastisk upplevelse för hela klassen! Den absolut bästa aktiviteten vi gjort med gruppen och det var uppskattat av alla. Jag rekommenderar start ett besök hos er. Alla var så glada, peppade och vill komma tillbaks snart!

Tycker ni är superbra, enkla att ha ett samarbete med er. Riktigt bra guider som tar sig an elever, vågar även utmana dem på högre höjder.
Supernöjd.

Eleverna var supernöjda efter dagen. Det var roliga och nyttiga övningar på teamdelen. Banan och utrustningen var toppklass. Tålmodiga instruktörer. Grillplatsen var fantastisk mysig. Då vi nyttjade grillplatsen hade det varit önskvärt med en dunk vatten där, annars tipptopp. Jag hoppas verkligen vi kan komma tillbaka nästa år igen.

Ett fantastiskt koncept, utmanande roligt vackert, miljö mässigt som ligger i tiden,
Helt rätt, bör upplevas, rekommenderas varmt (höghöjdsbana Sanda)